Yeni Yılın İlk Kahvaltısını Nerede Yapmalı?

31 Aralık gecesi yaşadığınız eğlenceli zamanların sabahı kendini huzura bırakır. Ucuz uçak bileti alıp bambaşka bir yılbaşı geçirdiğin kentte elbette muhteşem bir kahvaltıyla kapanış yapmak istiyorsun. Yılbaşında birçok şehir çok eğlenceli. Fakat kahvaltı konusunda bazıları biraz daha öne çıkıyor. İşte yeni yılın ilk kahvaltısında sizi 2017’nin muhteşem geçireceğine dair hisler uyandıran kahvaltı salonları.

2017’ye Nice Kahvaltısıyla Başlamak

Tote et Mamie Charlotte, Nice için harika bir seçim. Nice yılbaşı için dünyaca ünlü kutlamalara sahne olmaz. Sevimli ve sakin atmosferinde samimi bir yeni yıl partisiyle karşılaşırsınız. Fazla abartmadan dinlenerek yılbaşına girmek isteyenleri ağırlayan Nice, yılbaşı gecesinin sabahında size muhteşem kahvaltı ve kahve seçenekleri sunar. Tarihi kent merkezinde bulunan Tote et Mamie Charlotte bunlardan biri. Bu mekân tam bir Fransız asili. Çok sayıda sıcak içecek çeşitleri, şekerli ve çikolatalı hamur işleri, krepleri ve benzersiz dekoruyla muhteşem bir başlangıca hazır ol! Özellikle sıcak çikolata ve tartines ikilisini denemeni tavsiye ediyoruz.

Adres: Rue Rossetti, 2 Nice

nice-kahvalti

Açık Büfe Paris Kahvaltısı

Romantik bir yılbaşı gecesinin hemen sabahında Paris’te muhteşem bir kahvaltıya davetlisin. O gün açık büfe Fransız kahvaltısı yapabileceğiniz Cafe Louis, ilk tercihin olmalı. Saint Germain’de bulunan bu mekânda, farklı peynir çeşitleri, pankekler, makaronlar ve sufleler seni karşılayacak. Tabii doğal kahve çekirdeklerinden harmanlanmış sıcak kahvelerini de atlamamak lazım.

Adres: 155 Boulevard Saint-Germain, Paris

paris-kahvalti

Meyveli Krepleriyle Prag’ta Den Noc

Prag’da muhteşem bir yılbaşı gecesi geçirdin. Çok üşüdün fakat çok eğlendin. Şimdi biraz sakinliğe ve sıcak bir kahveye ihtiyacın var. Den Noc bu arada devreye giriyor. Prag’ın minik kahvaltı ve kahve mekânı burası. Sıcacık atmosferi ve kahveleriyle Prag’ın ruhunu yansıtan kafe krepleriyle biliniyor. Meyve eşliğinde sunduğu tarçınlı krep, yeni yılın ilk kahvaltısına çok yakışacak.

Adres: Templová 648/7, 110 00, Prag

prag-kahvalti

İngiliz Kahvaltısıyla Lezzetli Bir Başlangıç

Tabii tüm gece Big Ben çevresinde bol havai fişekli, dans etmeli çok eğlenmeli bir gece geçirdin. İngilizlerin eğlenmeyi çok iyi bildiğine şahit oldun. İngilizlerin bildiği bir diğer şey, kahvaltı ki bunu tüm dünya kabul ediyor. Çünkü ne diyebiliriz, adamlar yapıyor. Sen de sorgulamadan gözlerini yeni bir yıla açtığın ilk sabah, Londra’nın en iyi kahvaltı salonlarında şansını dene. The Breakfast Club en bilinen kahvaltı salonları. Ekonomik bir seçim istiyorsan en yakın şubeye gidip hızlıca kahvaltı yapabilirsin. Hızlıca diyoruz çünkü burası hep çok kalabalık. Fakat Londra’da kahvaltı denince bizim aklımıza Balthazar geliyor. Kızartılmış ekmek ve kurabiyeler eşliğinde, pastırma, yumurta, farklı baharatlarla zenginleştirilmiş sosis çeşitleri ve şekerli fasulye ile donatılan bu lezzetli tabağı, Balthazar’ın süper konforlu mekânında tadabilirsin.

Adres: 4-6 Russell Street London Wc2b 5hz

londra-kahvalti

Hızlı Bir Gecenin Sabahında Amsterdam

Amsterdam gece kulüplerinin yanı sıra Dam Meydanı’nda geçirdiğiniz muhteşem bir geceyi lezzetli bir kahvaltıyla taçlandırmak için Koffiehuıs de Hoek mutlaka uğranması gereken mekanlardan. Amsterdam kahvaltı mekanlarının arasında en ekonomik ve en lezzetli tercih kendisi. Farklı dekorasyonu, gözlerini ayıramayacağın duvar süslemeleri, çıtır sandviç ve omletleriyle yorgun bir gecenin sabahını yaşayabilirsin.

Adres: Prinsengracht 341, Amsterdam

amsterdam-kahvalti

İstanbul

Listemizin en lezzetli kahvaltı sofrasını açıklıyoruz. Sabahladığınız bir İstanbul gecesinde bol çeşitli reçellerin, kaymakların, yumurta ve çeşit çeşit peynirlerin olduğu bir Türk kahvaltısı… İstanbul bu açıdan çok zengin fakat bu işi biraz daha iyi yapan mekanlar var. Denize nazır zengin kahvaltı sofralarıyla ünlü Mangerie bunlardan biri. Muhteşem terasında Bebek manzaraları eşliğinde huzurlu bir kahvaltıyla 2017’nin ilk sabahını unutulmaz kılabilirsin.

Adres: Cevdet Paşa Cd. No:69, 34342, Bebek/ İstanbul02

istanbul-kahvalti

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...