Seyahatte Yemek Masraflarını En Aza İndirmenin Yolları

Tatil fırsatlarını, ucuz uçak bileti avantajlarını yakalamışken, karşılaşacağın adisyonlar tüm bu fırsatların üzerine gölge düşürmemeli. Bunun için yemek masraflarında da biraz tasarrufa gidebilirsin. Pahalılıkları ile bilinen şehirlerde bu küçük tasarruflar ekonomine bir hayli yardımcı olacaktır. Unutma, seyahatten çok daha güzel bir şey varsa o da ekonomik seyahattir!

Otel Kahvaltılarını Kaçırma

Otel rezervasyonu yaparken otelin kahvaltıyı oda ücretine dâhil ettiğinden emin olmalısın. Eğer otelde kahvaltı yapma imkânın varsa, bunu sonuna kadar kullanmalısın. Sıkı bir kahvaltı hem güne daha iyi başlamanı sağlayacak hem de seni geç acıktıracaktır. Kahvaltı saatlerini öğren ve bizce uyuyakalıp kahvaltı fırsatını kaçırma.

Otel Kahvaltılarını Kaçırma

Turistik Yerlerden Kaçın

Turistik şehirlerde satıcı ve işletme sahiplerinin bir kısmı seni yürüyen para olarak görebilir. Tabii bu görüş restoran menülerine de yansıyacaktır. Bu yüzden turistik bölgeleri değil de ara sokaklarda ya da üniversiteler etrafında bulunan restoranları tercih etmelisin. Eğer bir Avrupa seyahatindeysen, öğle yemeklerinde sunulan fırsatları da takip et deriz. Avrupa’daki pek çok lokanta öğle saatlerinde etrafındaki iş yerlerinde çalışan insanların ilgisini çekmek adına set menü servis eder. Bu ekonomik yemek fırsatını sunan restoranları araştırabilirsin.

Sokak Lezzetlerine Şans Ver

Dünyanın birçok kenti sokak lezzetlerinde çok başarılı. Üstelik sokakta kurulan tezgâhlarda bulunan yemekler genelde yerel lezzetleri yansıtır. Bir ülke mutfağını keşfetmek için kesinlikle sokak yemeklerine şans vermelisin. Brüksel’de waffle, Delhi’de papri chaat, Londra’da duck burger, Roma’da supli, Paris’te krep, Berlin’de sosis ve diğer kentlerin en meşhur lezzetleri sokaklarda pişer. Üstelik restoranlardan çok daha ucuz ve zevkli. Ön yargıları kırarak, sokak lezzetlerine şans vermelisin.

Sokak Lezzetlerine Şans Ver

Turizm Kartları

Çoğu şehirlerde var olan turizm kartları ile ulaşımı ve müzeleri ucuza getirebilirsin. Fakat bu kartlar sadece bunun için yoktur. Bu kartlar aynı zamanda anlaşmalı restoranlarda indirimler de sunar. İndirim oranları tipik olarak, %15-25 civarında değişir hatta öğle yemeklerinde indirim oranlarını çok daha avantajlı olabilir. Gittiğin kentin turizm kartını edinmen, sana her açıdan fırsat tanıyacaktır.

Su Meselesi Önemli

Avrupa ve pahalı su şişeleri… Bunu gereksiz bir tasarruf yöntemi olarak görebilirsin fakat bizce durup düşünmekte yarar var. Bazı şehirlerde bir şişe suyu 3 Euro’ya bile bulabilirsin. Bu yüzden bir su matarası edinmeni tavsiye edeceğiz. Gittiğin şehrin caddelerinde bulunan çeşmeler bu konuda sana yardımcı olacaktır.

Su Meselesi Önemli

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...