• Ana Sayfa
  • Köln
  • Romantizmde Paris’e Rakip Var! Köln Romantizm Rehberi

Romantizmde Paris’e Rakip Var! Köln Romantizm Rehberi

Paris, Roma, Venedik gibi rotalar romantik çizgileri ile çiftlerin aklına gelen ilk şehirlerdir. Buralar da gidip görülmesi gereken yerlerden fakat kalıpların dışına çıkmak isteyen çiftler  başka bir coğrafyada bu havayı yakalayabilir. Köln’de romantik sokakları adımlarken muazzam köprülerin üzerinden geçebilir, zarif kafelerde bir şeyler içip kenti aşk ile harmanlayabilirler. Kendinden mum ışıklı, kalpli yastıklı, keman sesleri ile çınlayan alternatif bir rota istiyorsanız önce Köln ucuz uçak bileti almalısınız. Sonrasında gelsin aşk dolu günler!

Hohenzollern Köprüsü ve Aşk Kilitleri

Ren nehrinin üzerinde demir yapısıyla ışıl ışıl bir köprü Hohenzollern Köprüsü, Köln’ün en romantik noktası. Köprünün sonu Köln’de gezilmesi gereken yerlerden Köln Katedrali’ne çıkıyor. Ama bu köprüde sevgilin ile biraz vakit geçirmende fayda var. Çünkü burası Aşıklar Köprüsü olarak da anılıyor. Çok güzel bir gelenek köprüye bu ismi vermiş. Köprünün parmaklıkları rengârenk kilitlerle kaplı. Hem de bu kilitler yıllardır aynı yerde. Bu kilitleri sevdiğine kavuşmak isteyen ya da sevdiğiyle sonsuza kadar bir arada yaşamak isteyen insanlar asıyor. Bu gelenek ise köprüye inanılmaz romantik bir manzara veriyor. Üzerinde isminizin olduğu kilitleri hazırla. Romantik dakikalar seni bekliyor.  

hohenzollern-koprusu

Ren Nehri’nde Gezinti

Köprüden çok uzaklaşmadan bir romantizm fikri daha aklımıza geldi. Ren Nehri boyunca düzenlenen tekne yolculuklarında çok iyi vakit geçirebilirsiniz. Şehrin ışıkları eşliğinde gezmek, sana Köln’ü baştan sona tanıma imkânı da verecek. Biletleri nehir kenarında bulunan gişelerden ya da internetten alabilirsin.

ren-nehri

Biraz Parıltılı Biraz Lezzetli Aşk Ziyareti

Köln Katedrali (Dom) zaten çok iyi. Kusursuz bir mimaride gizemli ve büyülü dakikalar geçireceksiniz. Ama biz bir de Dom Müzesi’ne uğramanızı önereceğiz. Özellikle mücevher tutkunu kadınlar bu müzede çok mutlu olabilir. Görkemli takılar, çok değerli taşlarla süslenmiş eşyalar burada sergileniyor. Buna benzer bir önerimiz de Köln Çikolata Müzesi ile ilgili. Çikolata müzesinde bulunan heykel değerindeki bu çikolatalar ikinizin de iştahını kabartacak. Ve evet, tabii ki burada çikolata satın alabileceksiniz.

Romantik Bir Yürüyüş

Hiçbir şey romantik bir yürüyüşün yerini dolduramaz. Yürüyüşleri romantik yapan ise mekânın atmosferidir. Şimdi ikinizi de harika bir mekâna götüreceğiz. Burası Rheinpark. Zarif peyzajlı bahçeleri, parkın içerisinde yer alan kahve dükkânları ve muhteşem Köln manzarasıyla büyülü bir yürüyüşe hazır olun.

koln-dom

Rahatlama Zamanı

Uzun bir günün sonunda, biraz dinlenmeniz gerekecek. Köln’ün etrafında birçok spa tesisi var. İçlerinden Claudius Therme ise bizce en romantiği. Burası spa, sauna, açık jakuzi ve masaj paketleri sunuyor. Hem de dilediğiniz bir içecek ve mum ışıkları eşliğinde. Havuzunda biraz yüzdükten sonra açık alanda bir şezlong üzerinde yerleşmek ve gün batımını seyretmek harika bir fikir değil mi? Sen de bu fikri beğendiysen uçak biletini hemen almayı unutma!

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...