• Ana Sayfa
  • Floransa
  • Küçük Sürprizlerin Kenti Floransa’da Sevdiklerinize Alacağınız Hediye Önerileri

Küçük Sürprizlerin Kenti Floransa’da Sevdiklerinize Alacağınız Hediye Önerileri

Floransa, diğer turistik şehirler gibi kalabalık ve tezgâhlarla dolu bir şehir değil. Rönesans karizmasını günümüze uyarlayan şehir hayatı bize modern ve geleneksel tasarımlar sunar. Bu zanaat dolu ürünleri tezgâhlarda bulmak zordur. Bu yüzden Floransa hediyelik eşya kültürünü, tipik dekorasyonları ile geleneksel dükkânlarında karşımıza çıkartır. Rönesans ihtişamı ile vücut bulan bir kentten başka türlüsünü bekleyemezdik. Bizden söylemesi, Bologna ucuz uçak biletini aldığın gibi, önce bir şehir turu yapıp sonra kısa bir tren yolculuğu ile Floransa sanat eseri tadındaki küçük hediyelik eşyalarını keşfet. Çünkü sevdiklerin, eve dönüş yolunda elindeki paketleri bekler.

Lüks Butikler

Floransalılar şık elbiseleri ve bakımlı halleri ile gurur duyarlar. Ünü dünyaya yayılan birçok moda markasına Floransa alışveriş caddelerinde rastlaman mümkün. Yıllar önce açılan Gucci ve Salvatore Ferragamo, gibi zarafeti moda anlayışı ile pekiştirmiş markaların yanında, Roberto Cavalli gibi bu tarzdan hiç kopmayan markaların mağazalarına da rastlayabilirsin. Sana Milano’yu anımsattı değil mi? Belirtelim, Floransa’da alışveriş kesinlikle Milano ile yarışır.

Floransa'da Alışveriş

Vintage Ürünler

Floransa’da dolaplar yenilenirken, aslından eskir. Çünkü vintage akımının kabul gördüğü başlıca kentlerden biridir burası. Fransız ve İtalyan tasarımcıların etkileri görünen vintage giyim ve aksesuarların olduğu dükkânlar, kulağına mükemmel hediye tavsiyeleri fısıldar.

Vintage Ürünler

Takı ve Mücevherler

Floransa ziyaretin esnasında ışıltılı mücevherlerin bulunduğu vitrinlere sıkça rastlayacaksın. Ponte Vecchio’da bulunan takı mağazaları turistlere hizmet etmek amacıyla kurulmuşlardır ve bu kuyumcular geleneksel Floransa takıcıları kadar iyi değillerdir. Floransa’nın en ünlü takıcılarını Paolo Penko ve Alessandro Dari şeklinde belirtebiliriz. Bu dükkânlar, altın ve gümüşlerini kendi atölyelerinde işliyor. En azından buralara uğrayarak, en iyi takılarla tanışma şansını yakalayabilirsin. Yalnız uyaralım, hediyen için mükemmel mücevherler arasında seçim yapmak oldukça zor.

Takı ve Mücevherler

Deri Ürünler Cenneti

Floransa’da birçok zanaat dalı vardır fakat en ünlüleri kesinlikle deri eşyalardır. Deri eldivenler, şapkalar, cüzdan ve ayakkabılar şık bir hediye alternatifidir. Orta Çağ’dan bu yana hizmet veren geleneksel deri atölyeleri, Via dei Calzaiuoli ve çevresinde bulunur. Günümüzde deri mağazalarına ünlü caddelerde rastlayamazsın. Ama Arno Nehri’nin karşı tarafında kalan Oltrarno Bölgesi’nin Arnavut kaldırımlı yolları ayakkabı, çanta ve eldiven satan dükkânlar ile doludur.

Floransa'da Deri Ürünler

Güzellik Ürünleri ve Kokuları

Floransa’da, Orta Çağ’ın dini emirleri gereğince kurulmuş güzellik ve bakım atölyelerinde, günümüzde popüler ve mis kokulu bitkisel güzellik iksirleri üretiliyor. Bu atölyelerin ürettikleri bakım ürünleri, Floransa’nın çeşitli güzellik mağazalarına serpiştirilmiş durumda. 1221 yılından beri kullanılan güzellik reçeteleri içinde bulunan parfüm, potpuri, süt bazlı sabunlar ve badem özlü yüz kremleri iyi bir hediye seçeneği olabilir.

Güzellik Ürünleri ve Kokuları

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...