İstanbul’u Gözlerin Kapalı Yudumlayacağın Kahve Mekânları

 

İstanbul’un enerjisini artık kahvelere bağlıyoruz. Bir kent ancak kahve dopingiyle bu kadar enerjik kalabilir. Üstelik ona enerji veren kahvelere sahip öyle güzel duraklar var ki, İstanbul’un işi fazlaca kolay. Bu kahvecilerden sadece İstanbul’un kendisi yararlanmıyor tabii. İşte İstanbul’u huzurla sentezleyebileceğin, Instagram’ın incisi, hipsterin göz bebeği, kahvesiz güne imkanı yok başlayamayanların vazgeçilmezi, İstanbul’un en iyi kahve dükkanları. Hala İstanbul’da değilsen, kahven soğumadan ucuz İstanbul uçak biletlerini almalısın.

Walters Coffee Roastery

İstanbul’un küresel yanını anlatan bu kafe, bir oturuşta sezon bitiren Breaking Bad izleyenlerine gelsin. Ünlü dizi Breaking Bad temalı bu kahvecide sarı tulumlu baristalar, duvarlardaki periyodik tablolar, beherdeki kahveler en az dizi oyuncuları kadar başarılı. Arkadaşların ile beraber git ve afiyetle kahveni iç, o meşhur sarı tulum ile poz vermeyi aman unutma. Walters Coffee Roastery tahmin ettiğiniz gibi Kadıköy’de!

Adres: Caferaga Mah, Park Altı Sokak No:21, 34710 Kadıköy/İstanbul

Dört

Küçük ama gururlu… Yavru kedi sevimliliğinde olan Dört, Kadıköy’ün en sevilen kahvecilerinden biri… Başarılı kahveleri ve enfes sunumuyla kahveseverlerden tam not alan Dört, İstanbul samimiyetinin simgesi. Oturduğun o minik ahşap masalarda, kahvenin yanında brownie mutlaka bulunmalı.

Adres: No:A, Caferağa, Ressam Şeref Akdik Sokağı No:19, 34710 Kadıköy/İstanbul

İstanbul Kahve Mekanları 2

Moc

Nişantaşı’nın göbeğinde bir kahve profesyoneli Moc, İstanbul’un ne lezzetli bir şehir olduğunu kanıtlıyor. Modern dekorasyonu ve kaliteli kahvesiyle öne çıkan mekân, dünyanın farklı yerlerinden toplanan 12 farklı kahve çekirdeğini kendisi çekip harmanlıyor. İyi kahve keyfinin her yerde yaşanmasını amaçlayan bu mekân, aynı zamanda kahve çekirdeklerini satın alınabilmesini de sağlıyor. Yani Moc sayesinde evin baristası sen olabilirsin.

Adres: Şakayık Sok. 4/A, Şişli/İstanbul

NO:41

Bir ara sokak kurduysan ve keşfettikçe mutlu oluyorsan, Beşiktaş’ın derinlerinde bulunan NO:41 tam sana göre. Burası da küçücük bir kahve dükkânı. Birkaç masası bulunan mekânın dekorasyonu çok başarılı. İsmi ise tabii ki kapı numarasından geliyor. Gizemli bir kahve durağı olan NO:41, Beşiktaş’taki evin olacak.

Adres: Abbasağa, Yıldız Cd. No:41, Beşiktaş

İstanbul Kahve Mekanları 3

Coffee Sapiens

Konu kahve ise Karaköy, Karaköy var ise Coffee Sapiens meselenin içine girecektir. Hem oluşturduğu sıcak atmosfer hem de yenilikçi demleme şekilleriyle ön plana çıkan mekân, dünyanın en otantik adreslerinden getirttiği kahve çekirdeklerini bir güzel sunuyor. Üstelik kahvene mekânın sevimli dostları kediler de eşlik edebiliyor. Karaköy sokaklarını buram buram kahve kokutan bu deneyimi, arkadaşlarınla beraber keşfetmelisin.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mh., Kılıç Ali Paşa Mescidi Sokak No:10/C, Beyoğlu

 

Sen de İstanbul’a ucuz uçak biletleri ile seyahat edip kahve mekanlarını ve kokusu burnunda kalacak kahveleri keşfetme yolculuğuna çıkabilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...