Hint Filmi Tadında Bir Delhi Alışveriş Tecrübesi

Hindistan, köklü kültürü, yemekleri, tapınakları, insanları ve çarşılarıyla her şeyden önce oldukça samimi bir ülke! Derinlemesine inceleyeceğimiz Delhi ise Hint samimiyetini doruklarda yaşayacağın bir şehir. Renkli sokak çarşıları, el sanatı ile donatılmış tezgâhları, dövmecileri ve tutkuları ile bu şehir gerçekten alışveriş için biçilmiş bir kaftan. “Burada hiç mi büyük alışveriş merkezi yok?” diyeceksin. Elbette var fakat bir Hindistan gezisinde ışıklı dükkânlara uğranmamasını gerektiğini Delhi ucuz uçak biletini alıp, şehre vardığında zaten anlayacaksın.

Dilli Haat

Bizce Delhi’yi tanımaya bu çarşıdan başlamalısın. Çünkü burası kentin küçük bir özeti. Dilli Haat her gün 11.00-22.00 arasında kurulan devasa bir pazar. Küçük çatılı ev şeklindeki tezgâhların içinde Hint elbiseleri ve Hint takıları bulunuyor. Burada el sanatlarına dair her şeyi bulmak da mümkün. En azından sevdiklerine buradan bol bol hediye alabilirsin. Pazarda satılan taze yiyecekler, farklı meyveler ve sürekli çalan Hint müzikleri bu alışverişi daha da keyifli bir hale getiriyor.

Dilli Haat

Janpath ve Tibet Pazarı

Uçak biletini alıp geldiğinde, Yeni Delhi’de gezilecek yerlerin başında bu çarşı geliyor. Hippi kıyafetleri, egzotik maskeler, dini simgeler; eski plaklar, deri cüzdanlar ve ucuz takılar…Her gün kurulan bu tezgahlarda Tibet kültürüne ait ürünleri de bulman mümkün. Bir sır verelim, özellikle bu çarşıda pazarlık yapmayı unutma. Çünkü fiyatlar her zaman olduğundan daha fazla söylenir ve pazarlık bu çarşının en köklü adetidir.

Janpath ve Tibet Pazarı

Chandni Chowk

Geldik Delhi’nin en önemli alışveriş caddesine. Yüzlerce yıldır şehrin alışveriş merkezini oluşturan bu cadde, sarmal dar sokakları ile seni bambaşka bir maceraya da davet ediyor. Bu caddenin her sokağı farklı bir ürün grubunda uzmanlık gösteriyor. Mesela kumaşlar için Katra Neel, gümüş takılar için Dariba Kalan, elektronik eşyalar için ise Bhagirath Sarayı çevresine uğraman gerekiyor. Ayrıca Asya’nın en büyük baharat tezgâhları da bu caddede bulunuyor. Fakat baştan uyaralım pazar günü hiçbir mağazayı ya da tezgahı açık bulamazsın. Bu yüzden buraya hafta içi bir gününü ayırmayı unutmamalısın.

Chandni Chowk

Lajpat Nagar

Hindistan’ın ekonomisini net bir şekilde ortaya koyan çarşı Lajpat Nagar’dır. Bunu anlamak için çarşıdaki telaş yeterli oluyor. Çünkü ucuz olan ürünlerin çabuk bitme ihtimali yüksek. Lajpat Nagar’da şaşırtıcı derecede hızlı ve güzel Hint kınası yapılır. Ayrıca burada evin için çok şık aksesuarlar da bulabilirsin. Pazartesi günleri hariç güney Yeni Delhi tarafındaki bu pazara uğrayabilirsin.

Lajpat Nagar

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...