Doğa, Eğlence, Yaz: Dalaman

Dalaman, Muğla’nın güney sahillerindeki tüm tatil beldelerine yakınlığı ile merkezi bir konumda. Ancak Dalaman’ı sadece bir geçiş merkezi olarak tanımlayamayız. Çünkü Ege’nin bozulmamış koyları, tertemiz doğası, sakinliği, gece hayatı ile yarattığı oturaklı muzipliği ve doğa sporcularının iştahını kabartan alternatifleriyle mutlak bir tatil seçeneği. “Tatile gideyim, ama başımı alıp diğer sahilleri de keşfedeyim. Hem eğleneyim hem de bir güzel dinleneyim. Arada da birkaç macera yaşayayım” diyorsan Dalaman ucuz uçak biletlerini araştırmak için birçok sebebin var demektir.

Dalaman Nerede?

sarala_koyu_dalaman

Köyceğiz, Ortaca ve Fethiye ilçeleri arasında yer alan Dalaman, Muğla’nın bir ilçesi. Fethiye Körfezi boyunca paralel uzanan dağların eteklerine kurulmuş bu ilçe, yemyeşil orman ve birbirinden güzel koylarla kaplı bir tatil yeri.

Dalaman’a Nasıl Gidilir?

dalaman_havalimani

Dalaman’a gitmenin en pratik yolu, uçak seyahati. Muğla Dalaman Havalimanı’ndan hareket eden taksi ve toplu taşıma araçları ile bu doğa harikası yere kolayca varabilirsin. Doğal güzelliği ile tüm ziyaretçilerini büyüleyen bu ilçe, ulaşım olanakları bakımından da gelişmiş. İlçe içerisinde ulaşımı sağlayan dolmuşlar ya da tekneler üzerinden, gitmek istediğin her yere varabilirsin.

Dalaman Uçak Bileti Ara

Mavinin En Saf Haline Merhaba

Ege ve Akdeniz bizim için mavi demektir. Yeşillikler içinde bulunan bu masmavi deniz, dünyanın hiçbir yerinde bulamayacağımız bir mutluluğu gözümüzün önüne seriverir. Bunu en iyi yapan bölgelerden biri de Dalaman. Kusursuz koyları ve rahat plajları ile bilinen bu ilçede kendini özel hissedersin. Sarsıla Koyu’na ulaştığın vakit, denizden esen meltem ile huzuru bulurken etraftaki yeşilliği kuvvetlice içine çekebilirsin. Deniz kenarında yer edinmiş az sayıda restoranda bir şeyler atıştırırken dalga seslerinin davetine kulak verir, kendini ışıl ışıl sularda yüzerken bulursun. Bir davet de Dalaman’ın en iyi plajı olan Sarıgerme Plajı’ndan gelecektir. Bizce bu davetleri değerlendirip asla geri çevirmemen faydalı olacaktır.

Doğal Güzellikleri Keşif: Dalaman’da Gezilecek Yerler

dalaman_deniz_manzarasi

Dalaman ilçe merkezinden hareket eden vasıtalar aracılığı ile burada keşfedebileceğin birçok doğal cennet var. Örneğin Sarsıla Koyu. İlçenin en bakir koylarından biri olan Sarsıla, masmavi ve tertemiz denizin keyfini çıkarmak isteyenlerin tercihi oluyor. Yaz aylarında bu koya demir atmış lüks yatlar ile karşılaşabilirsin. Mavi tura çıkmış gezginlerin tercihlerinden biri olan Sarsıla Koyu, aynı zamanda el değmemiş kamp alanları ile de pek meşhur. Tarihi yerlerde gezinmek istersen Telmessos Antik Kenti gezisini planların arasına ekle. “Daha neler var?” diyorsan kaya mezarlarıyla pek ünlü Kaunos Antik Kenti’ne doğru yol alabilirsin. Şen kahkahalar duyabileceğin, sosyalleşebileceğin ve denize girebileceğin bir plaj arıyorsan Sarıgerme Plajı’nı not al. Burası Dalaman’ın en renkli plajı. Peki, başka nerelere gidebilirsin? Sıralıyoruz.

İlçenin En Büyük Plajı: Sarıgerme Plajı

denize_kosan_aile

Türkiye’nin en gözde plajlarından biri olan Sarıgerme, 7 kilometre uzunluğu ve sahil kenarına konumlanmış kafe ve barları ile yaz aylarında denizin, kumun ve güneşin tadını tam anlamı ile çıkarabileceğin bir yer. Günübirlik düzenlenen tekne turlarının merkezlerinden biri olan Sarıgerme, ormanda bisiklet sürebileceğin ve Psilis Antik Kenti gibi ören yerlerini görebileceğin bir yer aynı zamanda. En popüler Dalaman tatil yerlerinden biri olan Sarıgerme’de mavi bayraklı plajlar bulunuyor. Yani burada güven içinde tertemiz denizin tadını çıkarabilirsin.

Saklı Cennetlerden Biri: Gökgemile Koyu

gocekte_demirlemis_gemiler

Koyları ile pek meşhur olan Dalaman ilçesi, gezginlere birçok seçenek sunuyor. Mesela Gökgemile Koyu. Daha az bilinen koylardan olan Gökgemile, tertemiz sularda serinlerken doğanın tadını çıkarmak isteyenleri bir araya getiriyor. Hamam Koyu’ndan 20 dakikalık bir yürüyüş ile varılabilen bu saklı cennet, aynı zamanda doğa içerisinde kamp kurmayı düşünenlere de uygun konaklama yerleri sağlıyor. Daha bilinen bir yeri tercih etmek istiyorsan Ekincik Koyu taraflarına doğru yol alabilirsin.

Mutlaka Görülmeli: Hippokome Antik Kenti

“Tatile gidiyorum, antik kentte ne yapacağım?” deme, burada inanılmaz bir tarih yatıyor. Dalaman’a 30 kilometre uzaklıkta bulunan Hippokome, “At Şehri” anlamına geliyor. Telmessos Antik Kenti’nde olduğu gibi kaya mezarlarının bulunduğu Hippokome, Roma ve Bizans dönemlerinden kalan yapılardan oluşan bir ören yeri. Arkeolojik bulgulara göre Likya Dönemi’ne kadar devam eden geçmişi ile Hippokome, tarih meraklılarının mutlaka görmesi gereken mekanlardan biri olarak Dalaman gezilecek yerler listesinde yer alıyor.

Tercih Edilebilir Dalaman Otelleri Burada: Günlüklü Koyu

gunluklu_koyu_dalaman

Kaynak

Dalaman’ın en popüler koylarından biri olan Günlüklü, plajı, ormanı ve otelleri ile pek meşhur. Ağaçlarında sincapların gezdiği Günlüklü Koyu, kamp yapmak için ideal bir yer. Buraya günübirlik gidecekler ise su sporları merkezinde keyifli vakit geçirebilir.

Renkli Mekanlar, Eğlenceli Geceler

Mesela Bodrum denince lüks, rengârenk, yerinde duramayan bir gece hayatı gelir aklımıza. Dalaman gece hayatı ise diğer tatil beldelerinden ayrılır. Çılgın partiler veren barların yanı sıra kumsalda içeceklerini alıp naif bir müzik ile dingin bir gece geçirmeni sağlayabilir burası. Yani buradaki eğlence mekânları, tatil moduna göre seçenekler sunar. Ne anlayışlı, değil mi?

Dalaman Çayı’nda Rafting Anısı

Tatile biraz heyecan katma zamanı geldi. Dalaman Çayı sana aradığın adrenalini verecektir. Rafting için biçilmiş kaftan olan bu çayın 12 kilometre uzunluğundaki parkuru, yaklaşık 2 saatte tamamlanıyor. Parkur zorluk derecesine göre iki etaba ayrılıyor. İlk etap acemi raftingcilere hitap ederken ikinci etap ise deneyimli sporcuların tercihi oluyor. Sırf rafting yapmak için buralara kadar gelen insanlar bulunuyorken tatilinde rafting yapmadan dönmen büyük eksiklik olacaktır. Bu macerayı kesinlikle yaşamalısın!

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...