Brüksel’de Müziğe Doyacağın 5 Mekân

AB Komisyonu, AB Bakanlar Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’nun bulunduğu çok önemli bir başkent Bürüksel. Oldukça kozmopolit. Tabii bu durum şehrin sadece kravatını gevşetip caddelerde dolanan beyaz yakalardan oluştuğunu göstermiyor. Brüksel aynı zamanda eğlenceli ve dolu dolu bir şehir. Mesela Grand Place turundan sonra, kraliyet saraylarını gezip akşam saatlerinde keyifli bir müzik gecesi yaşayabilirsin. Pegasus Brüksel ucuz uçak bileti için araştırmalarını yaptıysan haydi, Brüksel’de ruhumuzun gıdasını bulmaya gidiyoruz!

Le Botanique

İlk başta sadece az bulunan tabir-i caizse elit bitkilerin sergilendiği bu botanik bahçe, zamanla ulusal bir botanik bahçe haline geldi. Sonraki yıllarda Belçikalılar, “Neden burayı bir kültür merkezi yapmıyoruz ki?” dediler ve burası bugünkü şeklini almaya başladı. Burada sergi odaları, bir müze ve tam 3 tane konser salonu bulunuyor. Dolu dolu etkinlikleriyle ünlü Le Botanique, özellikle genç gruplara şans verirken, sık sık düzenlediği farklı sahne performanslarıyla Brüksel gece hayatını renklendiriyor.

Adres: Rue Royale 236, 1210 Brüksel

le-botanique

Recyclart

Bilet satın almak için kolunu bacağını feda etmeyeceğin, ticari amaç gütmeyen paspal ve çok samimi bir mekân Recyclart. Graffitilerden oluşan dış cephesi ve farklı ambiyansıyla kesinlikle farklı bir tecrübe. Sayısız sanat ve müzik etkinliklerinin olduğu bu mekânda, derdi sadece sanat olan insanlarla beraber keyifli saatler geçirebilirsin. Recyclart konusunda ısrarcıyız. Git ve doyasıya eğlen.

Adres: Rue des Ursulines 25, 1000 Brüksel

Les Ateliers Claus

İşte tam bir anarşist müzik mekânı! Dışarıdan bakıldığında kırmızı kapı ve pencereleriyle dikkatini çekecek mekânın içine girdiğinde, muhteşem bir müzik ziyafetine tanık olacaksın. Yıllardır rock müziğin kentteki en sevilen mekânı olan Les Ateliers Claus, rahat görünümü, serin havası ve harika programlarıyla seyahatinde derin izler bırakacak.

Adres: CRICKX 15, 1060 Brüksel

les-ateliers-claus

Beursschouwburg

Brüksel’in en iyi performans ve spor salonu Beursschouwburg, başlı başına harika bir bina. Konu müzikse seni terasa bekliyoruz. Gürültü konusunda anlayışlı komşuların olduğunu fark eden mekân, çatı katını müzik aktiviteleri için ayırmış. Gerek açık hava barı gerekse teras konserleriyle ün salmış Beursschouwburg, müzikseverler için bir nimet.

Adres: Rue Auguste Orts 20-28, 1000

Bozar

Klasik müzik, kadifemsi sandalyeler, 2200 kişilik bir dinleyici kapasitesi ve işte Bozar. Dünya orkestraları için en güzel mekân olan Bozar’da sanatın en huzurlu ve dingin halini bulabilirsin. Asil bir müzik ziyafeti istiyorsan burası senin için harika bir adres.

Adres: Ravenstein 23, 1000 Brüksel

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...