Bir Backpacker’ın Özellikleri

Hey sen! Sırt çantalı gezginlerin Instagram sayfalarında gördüğü muhteşem yerlerden ve yaşadığı harika deneyimlerden başını kaldırmaya ne dersin? Başkalarının hayatlarında gezinmeyi bırak ve kendi hikayeni yaz.

İçinden geçirdiklerini duyabiliyoruz. Söylemesi çok kolay, peki, gerçekleştirmesi de bu kadar kolay mı? Evet. Bir backpacker olmak için gereken şeyler, sadece bilgi ve azim.

Backpacker ne demek? İngilizceden dilimize geçmiş bu kelime, sırt çantasıyla yolculuk eden kişiler için kullanılıyor. Yani backpacker, sırt çantalı gezgin demek. Backpacker’lara göre ise bu kelime kaşif ruhun modern dünyaya yansıması. Backpacker’lık, onlara göre özgürlüğün tanımlarından biri.

Gezgin olmak için gerekenler nedir? Sadece keşfetmeye aç bir ruh. Backpacker olmak için neler gerekir? İlk başta size asla sorun çıkarmayacak bir sırt çantası. Backpacker’ler, seyahatleri boyunca tüm ihtiyaçlarını sırt çantasına sığdırdıkları için bu konu önemli. Backpacker sırt çantasının su geçirmeyen ve aşırı şartlara karşı dayanıklı kumaştan yapılmış olması gerekiyor. Ayrıca ne kadar çok cebi varsa o kadar iyi.

“Life is backpacking.” cümlesi backpacker’ların felsefesini özetliyor. Hayat, bir sırt çantalı geziden ibarettir anlamına gelen İngilizce cümle, aslında içerisinde derin bir anlam barındırıyor.

Backpacker sırt çantasına tüm hayatını koyar ama gereksiz tek bir grama bile burada yer yoktur. Backpacker, ihtiyaç duymadığı halde sahiplendiği her şeyin kendine ek yük olarak döneceğini bilir. Hayat da böyledir. Gereksiz ağırlıkları atmazsanız size yük olurlar.

Backpacker olmak, insana hayat hakkında engin tecrübeler kazandırıyor. Bunlardan en önemlisi, çağımızda neredeyse unutulmaya yüz tutmuş olan “mütevazılık”. Backpacker, minimal düşünce şekliyle hayatı maksimum yaşar.

Sırt çantalı gezginler, yiyecek ve kalacak yer konusunda gereksiz masraflardan kaçınarak düşük bir bütçe ile tüm Avrupa’yı gezebilir. Backpacker’a yolculuğa başlama fikrini ise ucuz uçak bileti verir. Bir backpacker olmadan önce uçak biletini erken rezervasyonla alarak seyahat bütçeni ekonomikleştirebilirsin.
Backpacker çantasında neler olur ve “backpacking holiday” mantığıyla seyahat eden gezginlerin özellikleri nelerdir? İnfografik sana her şeyi söyleyecek.  

Bir Backpacker'ın Özellikleri

Backpacker olmak, bir tatil konseptinden daha çok bir yaşam felsefesi. Dünyanın her bir köşesini keşfetmeyi, yeni insanlarla tanışıp birbirinden sıra dışı hikayelerini dinlemeyi hayal ediyorsan; hayatın okul, iş ve ev çevresinde geçen bir döngüden olmadığını ve ruhunu özgür bırakman gerektiğini düşünüyorsan backpacker’lik tam da sana göre. Unutma, Pegasus Süper Eko Paket fırsatlarını yakalarsan sırt çantalı gezgin olarak Avrupa’nın istediğin yerinden seyahatini başlatabilirsin.

Hayallerine kanat tak ve özgür ruhunu serbest bırak!

 

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...