Batı Avrupa’da UNESCO Onaylı 5 Tarihi Miras

Dünya çapında 900’den fazla tarihi miras var. Fakat Batı Avrupa bu konuda oldukça zengin. Gidilecek pek ünlü seyahat noktalarında bulunan veya bu noktalardan kolayca ulaşılabilecek UNESCO’nun Tarihi Miras Listesi’nde yer alan bu mekânları ucuz uçak biletlerinizi alır almaz keşfetmeye koyulmalısın. Dünyada gezilecek çok yer varsa, önce buralardan başlamanı şiddetle tavsiye ederiz.

Cinque Terre

Cinque Terre yani Türkçe anlamıyla Beş Toprak. Burası meşhur yürüyüş parkurlarının bulunduğu, doğallığını hiç kaybetmeyen rengârenk bir rota. Limon ağaçlarının insana eşlik ettiği ve harika koylara ev sahipliği yapan bu alan, Cinque Terre Ulusal Parkı’nın içinde yer alır. Tüm bu özelliklere duyarsız kalamayan UNESCO,  bölgeyi Dünya Mirasları listesine almış. Buraya İtalya’nın hemen her yerinden tren hattı bulunuyor. Yani bir Roma uçak bileti alıp daha sonra Cinque Terre’ye uğramak harika bir fikir olabilir.

cinque-terre

Bergen

Oslo’dan sonra öne çıkan Norveç’in 2. büyük şehri Bergen. Mutlaka görülmesi gerekiyor çünkü dünyaca ünlü tren yolu boyunca seni harika manzaralar bekliyor. Oslo’dan bineceğin trenden şehre gelene kadar muhteşem bir yolculuk geçireceksin. Zaten Ünlü Norveç fiyortlarının giriş kapısı olan bu kent, turistlerin adeta mecburi istikameti. Klasik Norveç mimarisinin yanında, içinde bulundurduğu ahşap evler de UNESCO dünya mirası listesinde.

bergen

Loire Vadisi

Fransa’nın bahçesi olarak adlandırılan fakat bu basit tanımın çok daha fazlasını ifade eden bir yer burası.  Paris’in güneybatısında, Tours ve Orleans şehirlerinin tam ortasından geçen ve Loire Nehri’ni merkezine alan 280 km uzunluğunda bir vadi. Paris’ten çıktığında 2-2.5 saat içinde oradasın. Doğası bir yana asıl ünlü olan ise irili ufaklı muhteşem ötesi şatoları. Üstelik bu şatoların kusursuz bahçeleri de en az şatoları kadar büyüleyici. Vadi tabii ki bir UNESCO Dünya Mirası.

loire-vadisi

Cordoba

Endülüs’te bulunan tarihi zenginliklerle dolu mükemmel bir rota. Bir Madrid gezisinde mutlaka uğranması gereken, seyahatini zenginleştirecek bir fikir. İslam mimarisinin en güzel örneklerini görebileceğin bu kentte, Yahudi mahallerindeki mistik atmosferi de solumalısın. Kurtuba Camii’nin de olduğu bu tarihi mekân, 1984’den beri UNESCO “İnsanlık Mirasları” listesinde yerini alıyor.

cordoba

Köln Katedrali

İnşasının 600 yıldan fazla sürdüğü ve kentin en ünlü yapısı olan Köln Katedrali de UNESCO’nun listesinde. Görkemini dünyaya kanıtlamış olan bu yapı, kentin ilk ziyaret edilen yeri. Şehre kuşbakışı bakıldığında ilk göze çarpan olan şey olan katedral, başlı başına Köln ucuz uçak biletlerini araştırma sebebi.

koln-katedrali

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...