Barselona’da Çocuklarla Yapabileceğiniz 5 Aktivite

Çocuklarının seyahat sırasında sıkılacağından ve sorun çıkaracaklarından çekiniyor olabilirsin. Fakat bu durum yaptığın plan ile doğru orantılıdır. Müze müze gezmek hiçbir minik gezgini mutlu etmeyecektir. Onunla birlikte gittiğiniz seyahatlerde biraz çocuklaşarak rotanızı hazırlamak her iki taraf açısından daha iyi bir seyahatin kapılarını aralar.

Barselona ucuz uçak biletlerini araştırmaya başladıysan, sana önerilerimiz var. Öncelikle şuraya “Çocuklar ile Barselona’da ne yapılır?” sorusunu bırakalım ve bunun için eğlenceli cevaplar arayalım. Mesela biz birkaç tanesini bulduk bile.

Sihirli Çeşme’nin Harika Dansı

Catalunya National Museum’un önünde bulunan, Sihirli Çeşme’de (The Magic Fountain) her yaş için eğlenceli gösteriler düzenleniyor. Dev bir havuzun sularında, müzik eşliğinde senkronize olarak dans gösterileri düzenleniyor. Tabii buna ışık gösterileri de eşlik ediyor. Çalan şarkılar ise çok eğlenceli. Disney favorilerinden olan şarkıları da duyabilirsin. Havuzun etrafında kahkaha atan veya dans eden çocuklardan biri sizin gezgin miniğiniz olabilir. Barselona turu için hemen uçak bileti aramaya başlamak isteyebilirsiniz.

Sihirli Çeşme’nin Harika Dansı

Tibidabo Eğlence Parkı’ndan Bir Bakış

1901 yılında açılan, İspanya’nın eski cazibe mekânı, Avrupa’nın en eski üçüncü eğlence parkıdır. Günümüze kadar oyuncak teknolojisini yenileyen bu park, nostaljik olduğu kadar da eğlenceli. 1950 yıllarında bu parkı Disney istedi fakat İspanyalılar asla yüz vermedi! Parkın bu kadar popüler olmasının bir diğer nedeni de harika bir şehir manzarası sunması. Parkta bulunan dev dönme dolaba binerek hem çocukları eğlendirmiş hem de mükemmel bir Barselona manzarası izlemiş olursun.

Tibidabo Eğlence Parkı’ndan Bir Bakış

Önce Çikolata Yap Sonra Hepsini Ye!

Barselona Çikolata Müzesi, onlarca yıldan beri kendini kentin çikolata tarihine adadı. Bu yüzden turistler bu lezzetli müzeyi gezi planlarına dâhil etmeyi ihmal etmiyorlar. Zaten bu müze çocuklar için biçilmiş kaftan ve çocukların kalbini çalma konusunda fazlasıyla iddialı. Müzenin özel bir çikolata atölyesi var. Burada çocuklar çikolata yapmayı öğreniyor ve yaptıkları çikolataları bir güzel yiyorlar. Bizce bu da minik gezginleriniz ile yapacağınız unutulmaz bir etkinlik olabilir.

Önce Çikolata Yap Sonra Hepsini Ye!

4 Boyutlu Sanat

Familia, Casa Batllo, Park Güell ve Barselona’nın hayran olunası tüm mimari eserlerinin yaratıcısı Antoni Gaudi’nin eserlerini gezmek çok eğlenceli. Çünkü çoğu belli bir formata bağlı kalmayan, renkli ve masalsı  eserler. Özellikle çocuklar Park Güell’i çok sevecek. Fakat bu eserlerin daha eğlenceli yüzüne çocuklarla beraber şahit olabilirsin. Park Güell’in dışında bulunan 4D sinema ile Gaudi’nin eserlerini macera dolu bir anlatımla yaşayabilirsin. Bu eğlenceli etkinlik tam size göre.

Şehrin İçinde Adrenalini Yükselt

Barcelona Bosc Urba ya da Kent Ormanı şehrin önde gelen şehir içi macera parkı ve tırmanma merkezi. Yaş ve zorluğuna bağlı olarak çeşitli parkurlardan oluşan bu eğlence parkı, hem size hem de çocuklara hitap edecek. Salıncaklı maymun barlarla ağlara tırmanmak ve titrek katlar arasında tırmanış yapmak her iki tarafı da çok eğlendirebilir.

Hemen Barselona’ya Bir Bilet Al

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...